Kijken Lezen Koken
Een bijzonder boek waarin genieten voorop staat
Kijk naar de illustraties van Jim Hoffman
Lees de verhalen van Hanneke Videler
Kook de recepten


De gedrukte exemplaren zijn uitverkocht
maar:
Nu als e-boek verkrijgbaar
bij amazon
http://www.amazon.com/dp/B00VGLU86I

 

Koken
Het moge duidelijk zijn dat de auteur van dit boekwerk graag kookt én eet. Alle 67 recepten zijn ooit door Hanneke gemaakt. Ze zijn gerangschikt naar seizoen, plus een aparte afdeling met dranken en zo. De variatie is groot: aspergesoep, een honingmasker, gestoofde snoekbaars, paardebloemmest, sleepruimengenever, notengebraad, om er een paar te noemen. Ze beginnen met een lijst met ingrediënten in de volgorde waarin die gebruikt worden, dan volgt een korte beschrijving van het proces.

Lezen
Hanneke Videler, leest met veel plezier kookboeken. Ze brengt ze mee als souvenir van haar reizen. Ook neust ze graag in andermans kookschriften.
De verhalen in dit boek zijn eerder verschenen in ‘De Dorpskrant’ van Noordlaren. In de kookverhalen worden allerlei wetenswaardigheden verteld bijvoorbeeld over lokale en onverwachte ingrediënten met als slot een recept. Voor ‘Kijken, Lezen, Koken’ is het aantal recepten per verhaal uitgebreid.

Kijken
De illustraties zijn gemaakt door de graficus Jim Hoffman uit Delfzijl.
Voor dit boek heeft hij linoleumsneden gemaakt en ingerold met zwarte drukinkt. Met een doekje heeft hij bepaalde delen schoongeveegd om verschillende grijstonen te verkrijgen. Vervolgens zijn ze handmatig afgedrukt.
Jim’s werk is tentoongesteld in Nederland, Duitsland en Spanje.
Zijn inspiratie haalt hij voornamelijk uit de natuur.